Kirjoituksia kellarista

Kirjoituksia kellarista

30. kesäkuuta 2008

Jalomiina on kastettu!

Viikonloppu on ohi ja Espanjasta tuli 44 vuoden tauon jälkeen futiksen Euroopan mestari. Onneksi loppuivat nuo kisat - olen univelasta ihan sekaisin!

Perjantaina suunnattiin Tuulikalliolle hyvän ystäväpariskunnan kanssa. Miehet lähtivät jo aiemmin, sillä uusi vene piti saada vesille. Se on Silver Fox 485 ja perämoottori on tietty Mercury. Jo lapsena vanhempieni kanssa veneillessäni opin, että on vain yksi perämoottori ja se on Mercury (Souda, souda sinisorsa, taikka osta Mercury!).

Hetken mietimme, mikä veneelle nimeksi. Itse ehdotin heti edesmennyttä bassettiamme Wilmaa (kuvassa ylh.) - täytyyhän veneen nimi olla naisen ja päättyä A:han. Mutta mieheni ei ihastunut ajatukseen.

Juhannuspäivänä, kuten jo aiemmin kirjoitimme, palasimme Tuulikalliolta Turkuun ja menimme tämän samaisen veneenvientipariskunnan vieraaksi. Ja siellä se ajatus sitten syntyi: suurina Jaloviinan ystävinä päätimme kastaa "aluksemme" Jalomiinaksi! Siinä yhdistyvät edellä mainitut elementit, eli kyse ainakin loppuosan osalta on naisen nimestä, joka päättyy A:han!

Koeajo suoritettiin luonnollisesti heti perjantai-iltana ja hienosti pelittää! Vielä eilen illalla tiskauksen jälkeen lähdimme mieheni kanssa seikkailemaan veneellä ja ajelimme aika pitkän matkan. Kiersimme naapurisaaren ja aikaa meni reilut puoli tuntia. Kyllä nyt kelpaa!

Enää neljä aamuherätystä ja sitten alkaa loma. Siitä saa nauttia neljä viikkoa - ihanaa! Ensi viikoksi ei ole mitään ihmeellisiä suunnitelmia, mutta todennäköisesti aika suurimmaksi osaksi kuluu Tuulikalliolla. Loman kakkosviikolla suuntaamme ainakin yhdeksi yöksi Helsinkiin moikkaamaan siellä asuvia kavereita ja varsinkin Lassia. Saman viikon perjantaina mieheni lähtee "työreissulle" Saksaan vierailemaan jossakin venttiilitehtaassa, mutta kas - kuinka ollakaan Saksassa järjestetään silloin F1-kisat Hockenheimissa ja koko porukka siirtyy viikonlopuksi sinne. Sieltä hän kotiutuu seuraavan viikon maanantaina, jolloin minä puolestani lähden jo etukäteen hehkuttamalleni fillarireissulle Ahvenanmaalle. Palaamme torstai-iltana, jonka jälkeen on vapaa viikonloppu.

Lomani viimeisellä viikolla järjestetään DBTL, mutta samalla viikolla meille pitäisi tulla uudet ikkunat asuin- ja vinttikerrokseen. Siinä sitä puuhaa riittää ja sitten onkin vuorossa remonttia kotona muutenkin. Olohuone uuteen uskoon, samoin työhuone. Makuuhuone, keittiö ja vessa kenties talven aikana.

Nyt yritän keskittyä töihini ja lupasin tuossa juuri äsken siistijöille, että putsaan pöydän, jotta pääsevät pitkästä aikaa näyttämään rättiä minunkin pöytäpinnalleni. Siinäkin sitä puuhaa riittää - kuka ihme on roudannut tätä paperia tänne?!

Ei kommentteja :