Kirjoituksia kellarista

Kirjoituksia kellarista

27. kesäkuuta 2008

Aikuinen jatkaa opiskelua

Eilen oli töissä aika kenkku päivä, mutta se parani huomattavasti kotiin tullessani: olin saanut kirjeen, jossa kerrottiin hyviä uutisia. Minut nimittäin on valittu Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin aikuisten ammatilliseen tutkintoon johtavaan koulutukseen, graafisen suunnittelun pääaineen opiskelijaksi. Huh, mikä sanahirviö!

No, anyway - käytin yhden saldovapaan pääsykokeisiin, jotka järjestettiin 4.6. Lahdessa. Matkustin paikkakunnalle jo edellisenä iltana ja menin hotelliin yöksi, jotta olisin mahd. pirteä aamulla ja täysin orientoitunut valintakokeeseen.

En ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa, joten luonnollisesti hiukan jännitti. Tehtävien tekoon oli aikaa klo 9-17 - sen puitteissa sai vapaasti lähteä. Itse puursin tehtäviä aina 16.30 asti, jonka jälkeen kiirehdin kaupungin toisella laidalle sijaitsevalle rautatieasemalle kävellen. Melkoinen maraton!

Kokeet olivat mielestäni melko vaikeat ja siitäkin erikoiset, että mitään ei tehty koneella - kaikki tehtävät piirrettiin ja väritettiin käsin. Sikäli jännää, että nykyään kaikki tehdään muuten koneella, mutta he varmasti hakivat jotain luovuutta tai ilmaisua. Ensimmäinen tehtävä oli melko helppo, mutta toista lukiessani mietin hetken, että lähden samantien kotiin. Olo meni kuitenkin nopeasti ohi ja päätin aloittaa helpommasta. Lounaan jälkeen paneuduin siihen hankalampaan.

Myös ennakkotehtävä syntyi vasta edellisenä iltana hotellihuoneessa parin punaviinilasin jälkeen. Vaikka olin saanut tehtävän tietooni jo n. kk aiemmin, ei sitä vain syntynyt. Piti postikortin kokoiseen pahviin määritellä itsensä vapaalla tekniikalla graafisena suunnittelijana. Onneksi olen tässä työssä oppinut, että vaikka välillä tuntee olevansa täysin pattitilanteessa, alitajunta työskentelee ko. ongelman kanssa koko ajan. Ja yhtäkkiä se vaan syntyy! Niin kävi tässäkin tapauksessa, vaikka tehtävä ei mielestäni ollut mitenkään helppo. Siitä huolimatta ainakin linjajohtaja kehui korttiani haastattelutilanteessa. Myös portfolioni puhui ilmeisesti puolestaan.

Opiskelu alkaa jo 5.9., joka on perjantai ja jolloin mun täytyy ottaa saldovapaa. Onneksi työantajani suhtautuu suopeasti kouluttautumiseen, joten ei liene ongelma. Täytyy vaan järjestellä sitten hommat siihen malliin, että pääsee Lahteen aina, kun lähiviikonloppuja järjestetään. Yleensä olen hommani hoitanut, joten sekään ei liene ongelma.

Yritin julkaista tätä kirjoitusta jo eilen, mutta herjasi jostain ihme virheestä eikä onnistunut. Illan jalkapallo-ottelu oli juuri alkamassa ja jo etukäteen kannatin Espanjaa, joka onneksi voitti. Sunnuntaina pitää siis taas valvoa, kun tulee loppuottelu. Musta on tullut aikamoinen jalkapallohuligaani!

Ei kommentteja :