Kirjoituksia kellarista

Kirjoituksia kellarista

29. elokuuta 2008

Remontin ihanuus ?

Olemme remontoineet olohuonettamme nyt kaksi viikkoa. Päivisin käymme töissä ja illalla alkaa remontti, kuitenkin vasta sen jälkeen, kun olemme syöneet jotain ja istuneet hetken paikallaan.

Olohuoneemme on pienen yksiön kokoinen, 32 m2. Olemme repineet vanhan katon ja lattian aluspapereineen irti. Seinät tapetoidaan ja maalataan uudelleen, mutta nyt - toisin kuin kymmenen vuotta sitten - minulla on riittänyt kärsivällisyyttä tasoittaa seinien epätasaisuuksia. Eli mun kontolla on ollut se inhoamani hiominen ja kittaaminen, mutta jostain syystä se on tuntunut ihan mukavalta. Ehkä olen kymmenen vuoden aikana kehittynyt ihmisenä ja ymmärrän paremmin pohjatyön tarpeellisuuden. Olen myös huolellisempi ja muutenkin kaikki on mennyt muutamia päästettyjä ärräpäitä lukuunottamatta oikein mukavasti.

Siihen vaikuttaa luonnollisesti myös se, ettei meillä ole kiire. Työn ohella remontin tekeminen on muutenkin haastavaa ja raskasta. Siihen kun lisäisi vielä kiireen, olisi soppa valmis. Nyt olemme myös antaneet toistemme levätä, mikä ei tarkoita sitä, ettei mitään tapahtuisi. Rikulla varsinkin tietokone raksuttaa korvien välissä koko ajan ja hän pohtii sähkökaapeleiden vetämistä tai katon koolausta. Se tosin on nyt tehty ja illalla olisi tarkoitus villoittaa (huokaus)... siitä puuhasta en pidä edelleenkään...

Toissa iltana löysimme katon kutteripurujen joukosta tyhjän Gini-viinapullon (ks. kuva kirjoituksen alussa). Sattumalta haluamamme halogeenivalon reikä oli juuri siinä kohdassa. On kuulemma joku vanha kirvesmiesten juttu. Hyvin on pullo säilynyt ja ajattelinkin säilyttää sen muistona, lykätä IKEAn kehykseen tai katselukaappiko sen nimi nyt on. Hauska muisto!

Ensi viikolla alkaa opiskelu ja tahti on aika rankka - lähes joka viikonloppu ja keväällä vielä useammin. Toivottavasti saadaan toi remppa valmiiksi ennen varsinaisia puristuksia. Ensi viikonloppu menee vielä hopsin (= henkilökohtainen opintosuunnitelma) ja tutustumisen ja opastuksen merkeissä, mutta jo seuraavalla kerralla alkaa täysi rähinä.

Nyt lopettelen, sillä kielenkannat ei oikein tunnu irtoavan.

Ei kommentteja :